Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2017

Η Άγκυρα προειδοποιεί: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου

Saipem 12000
Η Τουρκία ανακοινώνει την έναρξη εξορύξεων στη θάλασσα της Κύπρου - Αναφέρεται σε «συνιδιοκτησία» των πόρων...


Για αναφαίρετα και νόμιμα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων γύρω από το νησί της Κύπρου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας πως η Άγκυρα θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να «προστατεύσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα δικαιώματα και συμφέροντα στην υφαλοκρηπίδα της», στηρίζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά.


Η Άγκυρα, μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, κάνει λόγο για «μονομερείς δραστηριότητες» της ελληνοκυπριακής διοίκησης και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι «λειτουργούν ως μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού», χαρακτηρίζοντας τους τουρκοκύπριους, που έχουν εγκατασταθεί στην υπό κατοχή πλευρά του νησιού, μετά τη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού, ως «συνιδιοκτήτες».

Αφορμή για την τουρκική αντίδραση και τις έμμεσες απειλές που εκτοξεύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αποτέλεσε η παρουσία ενός σκάφους γεώτρησης στο οικόπεδο έξι, το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, σύμφωνα με το πλάνο που έχει καθοριστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Τουρκία ανακοινώνει την έναρξη των εξορύξεών της στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στα οικόπεδα που η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει δικαιώματα.
 [protothema.gr]
 29/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin