Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2017

Ιαπωνία: Διεθνής έκκληση για τον τερματισμό της φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική

η σφαγή των φαλαινών γίνεται για λόγους επιστημονικής έρευνας
Τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και άλλες 12 χώρες καταδίκασαν το φαλαινοθηρικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, απορρίπτοντας το επιχείρημα του Τόκιο ότι η σφαγή των φαλαινών γίνεται για λόγους επιστημονικής έρευνας.

Ο φαλαινοθηρικός στόλος της Ιαπωνίας αναχώρησε για το Νότιο Ωκεανό τον περασμένο μήνα, σκοπεύοντας να σκοτώσει 333 φάλαινες σε περίοδο τεσσάρων μηνών.

Η υπηρεσία αλιείας της χώρας υποστηρίζει ότι το κυνήγι είναι απαραίτητο για να μελετηθεί η συμπεριφορά των φαλαινών και η βιολογία τους, αλλά σύμφωνα με τη διεθνή κοινότητα, μια τέτοια θανατηφόρα έρευνα είναι περιττή και λειτουργεί ως κάλυψη της εμπορικής φαλαινοθηρίας.

«Εκφράζουμε από κοινού την αντίθεσή μας στη συνεχιζόμενη αποκαλούμενη «επιστημονική» φαλαινοθηρία της Ιαπωνίας στον Νότιο Ωκεανό», αναφέρει η δήλωση της ΕΕ και των υπολοίπων χωρών. «Παραμένουμε αποφασιστικά αντίθετοι στην εμπορική φαλαινοθηρία, ιδίως στο Καταφύγιο Φαλαινών του Νότιου Ωκεανού που ιδρύθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας».
 naftemporiki.gr
 20/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin