Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

Μόσχα: "Αιμοδιψές ξέσπασμα" ΗΠΑ κατά Β. Κορέας

Νίκι Χάλεϊ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της μόνιμης αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ για τη Βόρειο Κορέα, τις χαρακτήρισε ως «αιμοδιψές ξέσπασμα».


Επισήμανε ότι η χρήση βίας κατά της Πιονγιάνγκ θα είναι ένα μεγάλο λάθος, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η Χάλεϊ είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της Βορείου Κορέας ότι «θα καταστραφεί ολοσχερώς» εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τελευταίου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.

«Εάν κάποιος πραγματικά θέλει πολύ να κάνει χρήση ισχύος για να «καταστρέψει τη Βόρειο Κορέα», όπως είπε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ -τέτοιο ήταν το αιμοδιψές ξέσπασμα- πιστεύω ότι παίζει με την φωτιά και είναι μεγάλος λάθος», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε για να μη συμβεί αυτό, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί αποκλειστικά με ειρηνικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, riknews.com.cy
 1/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin