Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2017

Η Ιταλία στέλνει 470 στρατιώτες στον Νίγηρα για να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση

παράνομη μετανάστευση
Η Ιταλία σκοπεύει να αναπτύξει έως και 470 στρατιωτικούς στον Νίγηρα για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ιταλικό γενικό επιτελείο.


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε την Κυριακή ότι πολλά από τα 1.400 στελέχη των ιταλικών ένοπλων δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο Ιράκ θα μετατεθούν στην περιοχή του Σαχέλ, στη Δυτική Αφρική—η οποία συμπεριλαμβάνει τον Νίγηρα—μετά την ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο ιρακινό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι, οι ιταλικές δυνάμεις θα συμβάλλουν επίσης στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Σαχέλ.

Σε ανακοίνωσή του το επιτελείο ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια αποστολή αναγνώρισης, η οποία θα επιτρέψει να προσδιοριστεί η κλίμακα της βοήθειας που έχει ζητήσει η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας και θα πρέπει να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Εάν εξασφαλιστεί η απαραίτητη έγκριση, η Ιταλία έχει σκοπό να στείλει συνολικά 470 στρατιωτικούς, αναπτύσσοντας πιθανόν κατά μέσον όρο 250 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων στη χώρα για τη διάρκεια ενός χρόνου, κατά την ανακοίνωση.
 zougla.gr
 29/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin