Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

Στα Paradise Papers με επενδύσεις 2,9 εκατ. λιρών ο πρίγκηπας Κάρολος

επενδύσεις 2,9 εκατ. λιρών ο πρίγκηπας Κάρολος
Στις αποκαλύψεις των Paradise Papers περιλαμβάνεται και το όνομα του πρίγκηπα της Ουαλίας και Δούκα της Κορνουάλης Κάρολου.


Ο Κάρολος είχε επενδύσει 2,96 εκατ. λίρες Αγγλίας σε τέσσερα fund στα νησιά Κέιμαν.

Η επένδυση, που χρονολογείται από το 2007, ήρθε στο φως από τα εμπιστευτικά έγγραφα της δικηγορικής εταιρεία Appleby.

Την ίδια χρονιά το Δουκάτο της Κορνουάλης αγόρασε κρυφά μετοχές σε εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών «Sustainable Forestry Management Ltd», στην οποία διευθυντικό στέλεχος ήταν ο φίλος του πρίγκιπα Κάρολου, Χιου βαν Κίτσεμ.

Εβδομάδες αργότερα ο 68χρονος πρίγκιπας άρχισε εκστρατεία για περιβαλλοντικές συμφωνίες που θα ενίσχυαν τις μετοχές της εταιρείας, χωρίς να δηλώσει την επένδυσή του, αποκαλύπτουν τα Paradise Papers.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος σίγουρα δεν επέλεξε ποτέ να μιλήσει για το θέμα, καθώς πρόκειται για επένδυση του Δουκάτου της Κορνουάλης σε μία εταιρεία» ανέφερε εκπρόσωπος του σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το BBC, ο εκπρόσωπός του πρόσθεσε ότι είναι γνωστές οι απόψεις του πρίγκιπα Κάρολου για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ εδώ και 30 χρόνια έχει προειδοποιήσει για την απειλή από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας τριπλασίασε τα χρήματά του μέσα σε ένα χρόνο, αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, για τα ιδιωτικά οικονομικά του συμφέροντα ο Πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του επιρροή.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ελεύθερος να προσφέρει σκέψεις και προτάσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων» και «ενδιαφέρεται βαθιά» για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αλλά «εξαρτάται από τους άλλους να αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τις συμβουλές του» σημείωσε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Κάρολου.
 newsbeast.gr
 9/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin