Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

Συρία: Το τελευταίο προπύργιο του ISIS έχει απελευθερωθεί

Αλμπού Καμάλ
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε πλήρως υπό τον έλεγχό του την Αλμπού Καμάλ, την τελευταία πόλη που βρισκόταν στα χέρια του ISIS.


Το ISIS, που το το 2015 είχε καταλάβει μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, εξαλείφοντας τα σύνορα, τυπώνοντας χρήματα και επιβάλλοντας δρακόντειους νόμους, έχει σχεδόν εξοντωθεί.

Στη Συρία, το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων εναντίον του ISIS ίσως να προοιωνίζεται μια νέα φάση του πολέμου, με τις αντίπαλες πλευρές που έχουν καταλάβει εδάφη από τους τζιχαντιστές, να ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση.

Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ και τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν έχει θέσει υπό τον έλεγχό του εδάφη στην ανατολική και στην κεντρική Συρία.

Οι υποστηριζόμενοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μια αραβοκουρδική συμμαχία, έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές από το βόρειο και το ανατολικό τμήμα.
 riknews.com.cy
 9/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin