Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

Erdogan: Δεν υπάρχουν επαφές με τη Συρία

ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα δεν έχει καμία επαφή με το καθεστώς της Δαμασκού «προς το παρόν», παρά την κοινή αντίθεσή τους στις πολιτοφυλακές των Κούρδων, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.


Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε πως ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν του γνωστοποίησε πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ «βλέπει με κακό μάτι» τους Κούρδους πολιτοφύλακες των YPG, τους οποίους υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όμως χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την Τουρκία. Αυτοί οι μαχητές ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας.

«Ούτε ο Άσαντ θέλει να τους δει (το κουρδικό κόμμα PYD κα τη στρατιωτική πτέρυγά του, τις YPG) να παίρνουν θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους πάνω στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει στη Ρωσία, σύμφωνα με τις εφημερίδες Hurriyet και Milliyet.
 [in.gr]
 24/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin