Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Η Λωζάνη προκάλεσε ζημιές στην Τουρκία : Erdogan

Η Λωζάνη προκάλεσε ζημιές στην Τουρκία
H συνθήκη της Λωζάνης είναι μία συνθήκη που προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι αποτελεί και και τη βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα στα νότια σύνορά της.


Μιλώντας στο προεδρείο σε τελετή για την 79η επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ, ο Τούρκος Πρόεδρος  ανέφερε ότι αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης που τους έδιναν σύνορα λιγότερα από αυτά που ήταν διατεθειμένοι να αποδεχτούν. “Η Λωζάνη είναι μία συνθήκη που μαζί με οφέλη, είχε και πολλές απώλειες”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “οι υποχωρήσεις που έγιναν με τον Εθνικό Όρκο ήταν η κυριότερη αιτία για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρας μας σήμερα στα νότια σύνορά της”.

“Αν δεν ήταν αυτές οι υποχωρήσεις, δεν θα ήμασταν εδώ που ήμαστε. Αυτοί που μας πήγαν πίσω τότε με τον Εθνικό Όρκο, τώρα θέλουν να αφήσουμε στην άκρη ακόμη και τη Λωζάνη και να μας πάνε στη συνθήκη των Σεβρών. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν: η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 10/11/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin