Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Μακρόν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη

δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «έγκλημα κατά την ανθρωπότητας» το δουλεμπόριο Αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Πρέπει να μπορέσουμε να πάμε πολύ πιο μακριά για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα των διακινητών», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γουινέας Άλφα Κοντέ, ο οποίος ασκεί και την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης αυτήν την περίοδο.
«Αυτό που συνέβη (στη Λιβύη) είναι σκανδαλώδες (...), είναι απαράδεκτο», είπε από την πλευρά του ο κ. Κοντέ.
Για τον Ε. Μακρόν, τα όσα αποκάλυψε το CNN στο ρεπορτάζ του ισοδυναμούν με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Από τη διακίνηση και το δουλεμπόριο μεταναστών χρηματοδοτούνται «τρομοκρατικά δίκτυα», κατήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος. Τα κέρδη φτάνουν τα 30 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση και πλήττονται περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το 80% των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.
Ο κ. Μακρόν επιβεβαίωσε την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ότι η Γαλλία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί το θέμα. «Θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα στον αγώνα κατά των διακινητών που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα και να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες της περιοχής για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους», πρόσθεσε, ζητώντας επίσης να επιβληθούν κυρώσεις που να πλήττουν τους διακινητές.
Την περασμένη εβδομάδα μεταδόθηκε σοκαριστικό ντοκιμαντέρ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN που αποκάλυπτε την ύπαρξη «αγοράς σκλάβων» κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης.
 naftemporiki.gr
 22/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin