Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2017

Η Μόσχα θεωρεί "ερασιτεχνική" την έκθεση του ΟΑΧΟ για τη χρήση χημικών όπλων στην Συρία

sarin tube
Η Ρωσία θεωρεί "υπερβολική" και "ερασιτεχνική" την έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σχετικά με την επίθεση που πραγματοποίησαν συριακές δυνάμεις τον Απρίλιο στην πόλη Χαν Σεϊχούν,
η οποία προκάλεσε τον βομβαρδισμό συριακού αεροδρομίου με εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τη δήλωση αυτή έκανε ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος για ζητήματα μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΧΟ η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στις 26 Οκτωβρίου, οι εμπειρογνώμονες του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου του 2017 στο Χαν Σεϊχούν ευθύνονται οι συριακές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση αερίου σαρίν.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην επαρχία αυτή του Ιντλίμπ την οποία έλεγχαν τότε οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΧΟ είχαν χάσει τη ζωή τους 83 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, είχαν σκοτωθεί 87 άτομα μεταξύ των οποίων περισσότερα από 30 παιδιά.

Η Ρωσία θεωρεί ότι όλοι θα ξεχάσουν τον "φάκελο για τα χημικά όπλα" μόλις επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση στην Συρία, δήλωσε ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος για ζητήματα μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Ουλιάνοφ.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
  2/11/17
-

sarin tube place

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin