Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2017

Παρέμβαση Σόιμπλε για σχηματισμό Κυβέρνησης στη Γερμανία

ο Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ξεκινώντας την πρωτοβουλία του για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την αποφυγή νέων εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γερμανία, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, θα συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων καθώς και με τους επικεφαλής των Πρασίνων.


Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του, κάλεσε τα κόμματα στη χώρα να προβούν σε συμβιβασμούς, ώστε να σχηματισθεί, όπως είπε «μια σταθερή Kυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, «όλοι έχουμε κοινή ευθύνη για το μέλλον της χώρας μας. Η ευθύνη δεν είναι μόνο για τη Γερμανία, αλλά επίσης για την Ευρώπη και τον κόσμο, όπου επιθυμούν μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα και μια Γερμανία η οποία και θα μπορεί να δράσει. Τα κόμματα δεν είναι μόνον υπεύθυνα για την εφαρμογή του προγράμματός τους, αλλά και για τον σχηματισμό εκείνων των πλειοψηφιών, οι οποίες και θα μπορέσουν να κυβερνήσουν. Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να τάσσεται έμμεσα κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών και υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό, υιοθετώντας δηλαδή την ίδια θέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πηγή: ΑΠΕ, riknews.com.cy
 21/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin