Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2017

Αναδίπλωση Πουτζδεμόν - Θέλει τώρα συμφωνία με Μαδρίτη

Αναδίπλωση Πουτζδεμόν
Υπέρ μιας συμφωνίας με τη Μαδρίτη, τάσσεται τώρα ο καθαιρεθείς από την ισπανική κυβέρνηση, πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ενώ δεν αποκλείει μια άλλη λύση πέραν της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.


Σε συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Κάρλες Πουτζδεμόν επέρριψε μάλιστα ευθύνες στο κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, για την ενίσχυση του αποσχιστικού κινήματος στην Καταλονία.

Όλα, είπε, άρχισαν από την αναστολή το 2010, του καθεστώτος της αυτονομίας που είχε υιοθετηθεί τόσο από το καταλανικό όσο και από το ισπανικό Κοινοβούλιο.

Διερωτήθηκε ακόμη εάν είναι δυνατόν το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο εκπροσωπείται σε ποσοστό λιγότερο από το 10% στο καταλανικό Κοινοβούλιο, να έχει τελικά περισσότερα δικαιώματα από το δικό του κόμμα, όσον αφορά την τύχη των Καταλανών.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν παραδέχθηκε ότι κανένα κράτος δεν θα αναγνώριζε την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θεωρεί όμως ότι υπό τις συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα, αποτέλεσε μια δημοκρατική νίκη.
 riknews.com.cy
 13/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin