Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2017

ΕΕ-Brexit: Δεν υπάρχει η απαραίτητη πρόοδος

ΕΕ-Brexit
Δεν σημειώθηκε η απαραίτητη πρόοδος κατά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, διαπιστώνει η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών.


Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε σήμερα σχετικό ψήφισμα με 557 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 29 αποχές.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε νωρίτερα το πρωί, στο Στρασβούργο, αρκετές πολιτικές ομάδες, αλλά και ο Επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισελ Μπαρνιέ, απέδωσαν τη στασιμότητα στις εσωτερικές διαφωνίες που υπάρχουν εντός της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Το ψήφισμα αποτελεί τη συνεισφορά του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής των 27, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η έως τώρα πρόοδος στους τέσσερις πρώτους γύρους των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Μιλώντας το πρωί στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει υπάρξει η απαραίτητη πρόοδος και πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά. «Τo μέλλον δεν είναι το Brexit, αλλά η Ευρώπη» είπε ο κ. Γιούνκερ.
 riknews.com.cy
 3/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin