Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΗΠΑ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΗΠΑ
Η διπλωματική κρίση μεταξύ της Αγκυρας και της Ουάσιγκτον συνεχόιζεται, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ.


Ο Τούρκος πρόεδρος, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κρίση με την έκδοση βίζας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ότι ο «πρέσβης πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή αποχαιρετιστήριες επισκέψεις».

«Αλλά ούτε οι υπουργοί, ούτε ο πρόεδρος της Βουλής ούτε και εγώ ο ίδιος αποδεχτήκαμε αυτές τις αποχαιρετιστήριες συναντήσεις επειδή δεν τον βλέπουμε ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Τουρκία» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του στο Βελιγράδι.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, με ποιο τρόπο «τρύπωσαν στην αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ κατάσκοποι» αναφερόμενοι στη σύλληψη του εργαζόμενου της πρεσβείας που προκάλεσε την κρίση μεταξύ των δύο χωρών -που στο παρελθόν ήταν στενοί εταίροι και παραμένουν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

«Πώς τρύπωσαν αυτοί οι κατάσκοποι μέσα στo προξενείο των ΗΠΑ; Εάν δεν παρείσφρησαν ποιος τους τοποθέτησε εκεί; Καμία χώρα δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε τέτοιους κατάσκοπους να την απειλούν εκ των έσω» είπε ο Ερντογάν.
 elzoni.gr
 11/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin