Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Ιράκ κατά Τίλερσον για το θέμα των ιρανικών πολιτοφυλακών

υποστηρζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές
Έκπληξη για τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον σχετικά με τις υποστηρζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές που δρουν στο Ιράκ εξέφρασε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

«Καμία πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στις ιρακινές υποθέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο, επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στον κ. Αμπάντι.

Ο Ρ. Τίλερσον δήλωσε την Κυριακή ότι έχει έρθει η ώρα «να πάνε σπίτι τους» οι υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές πολιτοφυλακές και οι Ιρανοί σύμβουλοί τους, οι οποίοι συνέβαλαν στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, έπειτα από μια σπάνια συνάντηση που είχε με τον Ιρακινό και τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι το Ιράν θα εκμεταλλευθεί τα κέρδη του στη Συρία και το Ιράκ για να επεκτείνει την επιρροή που κέρδισε μετά την επέμβαση της Ουάσινγκτον το 2003 κατά του Σαντάμ Χουσεΐν, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι σουνίτες Άραβες, όπως το Ριάντ.
 naftemporiki.gr
 23/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin