Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Σε «μαύρη λίστα» η Σ. Αραβία για τον πόλεμο στην Υεμένη

Σε «μαύρη λίστα» η Σ. Αραβία για τον πόλεμο στην Υεμένη
Η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία εμπλέκεται στον πόλεμο της Υεμένης συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα των χωρών και των οντοτήτων που διέπραξαν το 2016 φόνους και ακρωτηριασμούς παιδιών, την οποία δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.


Η προσθήκη της συμμαχίας αποφασίστηκε διότι οι δυνάμεις της σκότωσαν και τραυμάτισαν 683 παιδιά στην Υεμένη και εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων το 2016, παρότι στην έκθεση γίνεται παραδεκτό ότι ελήφθησαν μέτρα για να βελτιωθεί η προστασία των παιδιών.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στη συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σημείωσε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του ότι παγκοσμίως, «πάνω από 8.000 παιδιά σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν σε ένοπλες συρράξεις το 2016», κατά τη διάρκεια «απαράδεκτων επιθέσεων».

Η μαύρη λίστα που επισυνάπτεται στην ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά στις ένοπλες συρράξεις συμπεριλαμβάνει επίσης την προσκείμενη στο Ιράν οργάνωση των ανταρτών Χούθι, τις κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στην κυβέρνηση, αλλά και την οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), προσάπτοντάς τους παραβιάσεις με θύματα παιδιά το 2016.

Στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τονίζεται επίσης ότι οι σιίτες αντάρτες Χούθι και οι δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει μαζί τους σκότωσαν και τραυμάτισαν συνολικά 414 παιδιά το 2016.
Πηγή: ΑΠΕ
 6/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin