Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

Πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις και με ΤΚύπριους μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

Πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις και με ΤΚύπριους
Πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις και με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων στις βρετανικές βάσεις, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακκιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού.


Σχολίαζε αναφορά του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το καθεστώς όσων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων διαμένουν ή εργάζονται στις βάσεις.

Για να στηρίξει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα, ο Μπουρτζιού επικαλέστηκε το διεθνές δίκαιο, καθώς και το τρίτο επιπρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανέφερε ότι το ζήτημα συζήτησε πρόσφατα ο Μουσταφά Ακκιντζί με αντιπροσωπεία των Τουρκοκυπρίων που ζουν ή εργάζονται στις βάσεις. Αναμένουμε είπε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τις ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί.
Σταυρούλα Στεργίδου, riknews.com.cy
 12/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin