Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017

Η Κομισιόν προτείνει την μεταρρύθμιση συστήματος ΦΠΑ

Η Κομισιόν
Η Κομισιόν προτείνει σήμερα την μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ που ισχύει για πωλήσεις αγαθών από επιχείρηση σε επιχείρηση στην ΕΕ. Η Κομισιόν προτείνει πως από εδώ και στο εξής, τα προϊόντα που αποστέλλονται από το ένα κράτος μέλος της ΕΕ στο άλλο θα τιμολογούνται και θα χρεώνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ της χώρας άφιξης και όχι της χώρας προέλευσης, σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς.


Η Κομισιόν επί της ουσίας προτείνει στα κράτη μέλη να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα όπου η επιχείρηση στο κράτος μέλος προέλευσης θα τιμολογεί και θα εισπράττει τον συντελεστή του κράτους μέλους στο οποίο στέλνει το προϊόν και στη συνέχεια το κράτος στο οποίο είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση θα αποδίδει το ΦΠΑ στο κράτος μέλος άφιξης του προϊόντος, μέσω ενός νέου άμεσου συστήματος ανταλλαγών.

Σήμερα τα προϊόντα φεύγουν από τη χώρα αποστολής χωρίς να περιλαμβάνεται ΦΠΑ και στη συνέχεια η χώρα άφιξης επιβάλει σε αυτά τον δικό της συντελεστή. Η Κομισιόν εκτιμά ότι με το σημερινό σύστημα σε αυτή και μόνο την αγορά (προϊόντα που πωλούνται από επιχείρηση προς επιχείρηση στην ΕΕ) η απάτη και η διαφυγή ΦΠΑ αγγίζει τα 50 δις. Με τα νέα μέτρα η Κομισιόν εκτιμά να εισπράξει πίσω τα 40 από τα 50 χαμένα δις.
 riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 4/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin