Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2017

Μπαρνιέ: Η Ε.Ε. δεν θέλει διαζύγιο με το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς συμφωνία

Michel Barnier
Προειδοποιήσεις προς τη βρετανική πλευρά απευθύνει ο ειδικός διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην De Tijd,
σημειώνοντας ειδικότερα ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις από την πλευρά της Ε.Ε. και επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορούν οι Βρετανοί να αποχωρούν από την εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση και να έχουν την αξίωση να απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη που είχαν μέχρι τώρα.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ διαβεβαιώνει ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΕΕ ένα «διαζύγιο χωρίς συμφωνία», ωστόσο δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα» συμπεριλαμβανομένου αυτού της μη επίτευξης συμφωνίας, ενώ διερωτάται «κατά πόσον οι Βρετανοί είναι τελικά έτοιμοι να σταθούν πλέον στα δικά τους πόδια».

Συνέντευξη του Μισέλ Μπαρνιέ φιλοξενεί και η γαλλόφωνη L’ Echo, προβάλλοντας στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο τη δήλωσή του αναφορικά με το ότι η ΕΕ, όπως εξάλλου και οι Βρετανοί, προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο ‘μη συμφωνίας’.

Η συγκεκριμένη, ωστόσο, προοπτική, υποστηρίζει ο Μπαρνιέ, θα αποτελούσε μία πολύ κακή επιλογή τόσο για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την Ε.Ε. και θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα, ενώ, κατά την άποψή του, η περίοδος μετάβασης πριν από το Brexit θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία περίοδος διατήρησης του οικονομικού status quo, στο υπάρχον οικονομικό πλαίσιο, κατά την οποία οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και το σύνολο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής θα παραμείνουν ως έχουν, με τη μόνη διαφορά ότι οι Βρετανοί δε θα συμμετέχουν πλέον στις αποφάσεις για την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 [zougla.gr]
 25/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin