Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Ανησυχία ΗΠΑ για το ενδιαφέρον Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει νέα οπλικά συστήματα

ΠΕΝΤΆΓΩΝΟ
Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει οπλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ, δήλωσε στο TASS η επίσημη εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μισέλ Μπαλντανζά.


«Νιώθουμε ανησυχία με αφορμή την απόκτηση του συστήματος S-400, επειδή έχουμε υπογραμμίσει αρκετές φορές τη σημασία που έχει να διατηρηθεί η επιχειρησιακή συμβατότητα με τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και των άλλων χωρών στην περιοχή, όταν υλοποιούνται προγράμματα που αφορούν σημαντικές αγορές οπλικών συστημάτων. Αυτή η συμβατότητα είναι αναγκαία για να αντιμετωπισθούν οι κοινές απειλές» υπογράμμισε η ίδια.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου παρατήρησε, επίσης, ότι «οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν σταθερές σχέσεις στον τομέα της αγοράς οπλικών συστημάτων».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμτίρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει ότι το Ριάντ δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά των S-400.
 in.gr/ΑΠΕ
 6/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin