Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2017

Κύπρος: Πολύ σημαντική η αναφορά Γκουτέρες για τις εγγυήσεις

συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
Πολύ σημαντική θεωρεί η κυβέρνηση την αναφορά του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η συνέχιση του καθεστώτος των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, θα καθιστά τη λύση του Κυπριακού μη βιώσιμη.


Σε δηλώσεις μετά την σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι από το προσχέδιο της έκθεσης του γενικού γραμματέα προκύπτει ότι η πρόοδος στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η Λευκωσία ανέμενε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν θα επέρριπτε ευθύνες για την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα. Κι αυτό, πρόσθεσε, για δύο λόγους: Ο γενικός γραμματέας δεν είχε ρόλο επιδιαιτητή για να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και δεύτερο, για να αφήσει ανοικτή την προοπτική επανέναρξης της διαδικασίας.

Για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρόσφατες επαφές του στη Νέα Υόρκη, ενώ δόθηκαν και τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί από τα κόμματα για τη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου, μετά τις οκτώ Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να κυκλοφορήσει επισήμως η έκθεση του γενικού γραμματέα.
 riknews.com.cy
 2/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin