Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017

Ο Πουζδεμόν δηλώνει πως δε θα ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο

Ο Πουζδεμόν δηλώνει πως δε θα ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο
Ο καθαιρεθείς πρώην πρόεδρος της ισπανικής περιφέρειας της Καταλονίας, Καρλες Πουζδεμόντ, δεν θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, δήλωσε πριν λίγο, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε στο "Press Club, Brussels Europa" των Βρυξελλών.


Ο καθαιρεθείς πρώην πρόεδρος στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για υπεξαίρεση, εξέγερση και στάση, κατήγγειλε το Ισπανικό Κράτος για δημιουργία συνθηκών που κάνουν τη διαπραγμάτευση αδύνατη.

 "Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια δημοκρατία όλων με τη βία ... Σε αυτές τις συνθήκες η διαπραγμάτευση είναι αδύνατη", δήλωσε σχετικά.

Καταγγέλλει μάλιστα την κατά τον ίδιο "πολιτικοποίηση της ισπανικής δικαιοσύνης και την έλλειψη αμεροληψίας της",όπως είπε. "Δεν διαφεύγω από τη δράση της δικαιοσύνης", είπε, "θα αντιμετωπίσουμε πολιτικά την αδικία που διαπράττει η ισπανική κυβέρνηση", δήλωσε.

Εξήγησε δε ότι πήρε την απόφαση να έρθει στις Βρυξέλλες για να "τονίσει το καταλανικό πρόβλημα στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και να καταγγείλει την πολιτικοποίηση της ισπανικής δικαιοσύνης".

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου", ζητώντας "τη θέση της ισπανικής κυβέρνησης". "Θέλω σαφή δέσμευση από το κράτος!", ανέφερε.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι  "είμαστε οι ισχυρότεροι στον τομέα της δημοκρατίας" και πως "δεν θέλουμε να κερδίσουμε με τη χρήση βίας".
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι ο Κ.Πουζδεμόντ δεν είχε ουδεμία επαφή με στελέχη της Κομισιόν και πως η θέση της ΕΕ για το θέμα παραμένει απαράλλαχτη.
 [riknews.com.cy]
 31/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin