Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017

Τα αγκάθια της ρύθμισης των 120 δόσεων για επαγγελματίες

Τα αγκάθια της ρύθμισης των 120 δόσεων για επαγγελματίες
Στην Αθήνα θα αναζητηθεί τελικά η οριστική λύση στο ζήτημα της πολυαναμενόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, καθώς η ανταλλαγή προτάσεων και στοιχείων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δανειστών δεν έχει έως σήμερα αποφέρει καρπούς.


Έτσι, και αυτό το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την παρουσία των επικεφαλής τους στη χώρα μας, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται η ένταξη ή μη στη ρύθμιση και θα καθορίζεται το ύψος της μηνιαίας δόσης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην ελληνική πρόταση για μια «τυποποιημένη διαδικασία» χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, μέσω της οποίας θα ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους περίπου 100.000 οφειλέτες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, οι οποίοι έχουν οφειλές στα Ταμεία και στην εφορία και δεν μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Επισημαίνουν δε στην ελληνική πλευρά ότι, γράφει η εφημερίδα, στους κόλπους της συγκεκριμένης ομάδας οφειλετών κρύβεται υψηλότατο ποσοστό φοροδιαφυγής, ενώ βάσει των στοιχείων που τους διατέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο χαμηλό είναι το δηλωθέν εισόδημα τόσο υψηλότερη η οφειλή.

Μεταξύ των προτάσεών τους οι δανειστές θέτουν εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια για τον καθορισμό τόσο των δικαιούχων όσο και των δόσεων. Συγκεκριμένα, ζητούν η περιουσία να είναι μικρότερη από το 10πλάσιο της οφειλής, για να μπει κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
 newsbeast.gr
 14/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin