Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 11 Ιρακινών

Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 11 Ιρακινών
Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος έντεκα γνωστών Ιρακινών, μεταξύ των οποίων ηγέτες των παραστρατιωτικών μονάδων Χασντ αλ-Σαάμπι, μερικές ημέρες αφότου η Βαγδάτη έλαβε παρόμοια μέτρα σε βάρος Κούρδων ηγετών.


Η εισαγγελία της αυτόνομης περιφέρειας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ζήτησε από δικαστήριο του Αρμπίλ να λάβει νομικά μέτρα σε βάρος κυρίως του Κάις αλ-Χαζάλι, ιδρυτή και επικεφαλής μιας σιιτικής πολιτοφυλακής η οποία θεωρείται ότι λαμβάνει καθοδήγηση από το Ιράν.

Η πολιτοφυλακή αυτή, Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ (Η συμμαχία των ενάρετων), αποτελεί τμήμα των Χασντ αλ-Σαάμπι και πολέμησε στο πλευρό των ιρακινών στρατευμάτων κατά την επίθεση για την εκδίωξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από εδάφη τα οποία είχε καταλάβει στο Ιράκ το 2014.

Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων που έχουν τεθεί στο στόχαστρο είναι ο Ραγιάν αλ-Σαλντάνι, ηγέτης χριστιανών παραστρατιωτικών Χασντ που έχουν παρουσία κυρίως στην επαρχία Νινευή (βόρεια) καθώς και η σιίτισσα βουλευτής Χανάνε αλ-Φετλάουι.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ πολλά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί τελευταία από τη δικαιοσύνη στη Βαγδάτη σε βάρος κούρδων ηγετών, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν και ηγέτη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (UPK), Κοσράτ Ρασούλ, για «δηλώσεις που υποκινούν κατά του ιρακινού στρατού».
 zougla.gr
 24/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin