Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

S&P: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κίνας, σε Α+ από ΑΑ-, αναφέροντας ως αιτιολογία τους αυξημένους κινδύνους από την ταχεία αύξηση των πιστώσεων στη χώρα.


«Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή μας ότι μία μακρά περίοδος ισχυρής αύξησης των πιστώσεων έχει ενισχύσει τους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους της Κίνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο S&P, προσθέτοντας ότι η προοπτική του αξιόχρεου είναι σταθερή.

Η κίνηση του S&P ακολουθεί μία αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κίνας από τον οίκο Moody'sτον Μάιο, καθώς η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται με το πρόβλημα περιορισμού των χρηματοπιστωτικών κινδύνων που προκύπτουν μετά από χρόνια στήριξης της οικονομίας με πιστώσεις για να επιτευχθούν οι επίσημοι στόχοι ανάπτυξης.

Η υποβάθμιση από τον S&P σημειώνεται, επίσης, λιγότερο από έναν μήνα πριν το εξαιρετικά ευαίσθητο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται δύο φορές ανά δεκαετία και θα ασχοληθεί με τον κρίσιμο ανασχηματισμό της ηγεσίας του.
 elzoni.gr
 22/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin