Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017

Σε εποπτεία και μετά το τέλος των μνημονίων: Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem
Σε εποπτεία για αρκετά χρόνια, μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης , θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, διαμηνύει ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη, σημείωσε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν εφαρμοστεί προγράμματα οικονομικής στήριξης, όταν αυτά ολοκληρώνονταν, ακολουθούσε περίοδος εποπτείας.  «Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη πριν επιτευχθεί η έξοδος από τα Μνημόνια στόχος ο οποίος «είναι κοινός για την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι μέχρι το τον Αύγουστο του 2018 όταν και θα ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Σημείωσε ότι εταίροι και ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσουν σε συμφωνία τον τρόπο μετάβασης στη μετά το πρόγραμμα εποχή, χωρίς να διαταραχθεί η θετική εικόνα που έχει αρχίσει να αποκτά η χώρα.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 23/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin