Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2017

H Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν αποδέχεται την αποστολή παρατηρητών στα αεροδρόμια των κουρδικών περιοχών

διεθνές αεροδρόμιο της Αρμπίλ
Λύση στην ένταση προσπαθεί να δώσει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν εκδηλώνοντας την πρόθεση να αρχίσει συνομιλίες με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, για την τοποθέτηση Ιρακινών παρατηρητών στα αεροδρόμια του Ιρακινού Κουρδιστάν, με στόχο να αποκλιμακωθεί η κρίση που πυροδότησε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, μετέδωσε το κουρδικό κανάλι Rudaw.


Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι απαίτησε να παραδοθεί στη Βαγδάτη μέχρι την Παρασκευή, ο έλεγχος των συνόρων και αεροδρομίων στις πόλεις Αρμπίλ και στη Σουλεϊμανίγια. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε τις κουρδιστές αρχές ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με απαγόρευση των απ' ευθείας διεθνών πτήσεων προς τα αεροδρόμια του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο υπουργός Μεταφορών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Μοβλούντ Μουράντ δήλωσε, σύμφωνα με το Rudaw, ότι οι αυτόνομες κουρδικές αρχές «είναι πρόθυμες να διεξάγουν συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση για την αποστολή παρατηρητών στα διεθνή αεροδρόμια της Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια».
 [zougla.gr]
 28/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin