Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

H ExxonMobil προγραμματίζει δύο γεωτρήσεις το 2018 στην κυπριακή ΑΟΖ

κυπριακή ΑΟΖ
Η εταιρεία ExxonMobil, σε συνεργασία με την Qatar Petroleum, προγραμματίζει δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το 2018, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του αντιπροέδρου της εταιρείας για την Ευρώπη, Ρωσία και Κασπία Tristan Aspray.


Οι γεωτρήσεις έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο οποίο η συνεργασία έχει εξασφαλίσει άδεια για εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε, αφού ο ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, γίνεται προκαταρκτική «ταχεία επεξεργασία» των δεδομένων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Aspray δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου, παρουσία του υπουργού Εμπορίου και Ενέργειας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, ότι τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ερευνών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν τα δεδομένα το επιτρέψουν, η εταιρεία να συμμετέχει στην κατασκευή τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Είπε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συμβάσεις για τις εξέδρες γεώτρησης και ο σχεδιασμός των φρεατίων και τις επόμενες εβδομάδες η εταιρεία θα προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών.
 newsbeast.gr
6/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin