Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Τερέζα Μέι: Πρότεινε μεταβατική περίοδο δύο ετών μετά το Brexit

Τερέζα Μέι
Τα πυρά της αντιπολίτευσης και την αντίδραση όσων τάσσονται υπέρ ενός «σκληρού Brexit» συνάντησε η βρετανίδα πρωθυπουργός αφότου άνοιξε τον φάκελο της μετά - Brexit εποχής.
Παρουσιάζοντας την προγραμματική της ατζέντα από την ομιλία της στη Φλωρεντία, την οποία τα ξένα μέσα χαρακτήρισαν ομιλία βαρύνουσας σημασίας, επανέλαβε σε φιλικό τόνο την σημασία διατήρησης των καλών σχέσων ανάμεσα σε ΕΕ και Βρετανία.

Εκείνο όμως που θα μπορούσε να ξεχωρίζει κανείς από την ομιλία στην Ιταλία είναι η πρότασή της για μεταβατική περίοδο δύο ετών με τους ισχύοντες κανόνες μετά το Brexit.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι κατά την μεταβατική περίοδο η πρόσβαση της μίας πλευράς στην αγορά της άλλης θα πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους όρους και ότι οι δεσμοί μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας θα παραμείνουν εν ισχύ, ώστε να διασφαλιστεί μια «ομαλή» έξοδος.

Ξεκαθάρισε ότι την επομένη του Brexit η Βρετανία δεν θα αποτελεί μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ούτε της τελωνειακής ένωσης, και ανέφερε ότι το Λονδίνο θα τηρήσει συνεπή στάση απέναντι στις οικονομικές του δεσμεύσεις προς την ΕΕ.

Aπομονώνοντας κανείς τα σημεία κλειδιά της ομιλίας της Μέι, θα μπορούσε να πει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει τον αριθμό του ποσού που θα καταβάλλει για να ενισχύσει τους προϋπολογισμούς της ΕΕ κατά την μεταβατική περίοδο.
 in.gr
 22/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin