Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

Ο Γιούνκερ θα παρουσιάσει σήμερα το όραμά του για μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit

μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καλέσει σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιοποιήσουν το Brexit και την ευνοϊκή οικονομική συγκυρία που σταδιακά τα ωθεί να ξεπεράσουν την κρίση προκειμένου να οικοδομήσουν μια ισχυρότερη ΕΕ, με την ευρωζώνη στην καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα προτείνει στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ένα σχέδιο δράσης για τα εναπομείναντα δύο χρόνια της θητείας του, η οποία θα ολοκληρωθεί λίγο αφότου η Βρετανία θα έχει αποχωρήσει από την ΕΕ, τον Μάρτιο του 2019.

Καθώς η κατάσταση διαφέρει αισθητά από εκείνη των δύο προηγούμενων ετών, όταν κυριαρχούσαν οι υπαρξιακές ανησυχίες λόγω της κρίσης χρέους, η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και το δημοψήφισμα του 2016 για το Μπρέξιτ, αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ο Γιούνκερ πρόκειται να καλέσει την ΕΕ να αδράξει την ευκαιρία που της έχει παρουσιαστεί και να προχωρήσει στην περαιτέρω ολοκλήρωσή της.
  zougla.gr
13/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin