Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Πρώτα η φυγή Άσαντ, μετά η ανοικοδόμηση

Πρώτα η φυγή Άσαντ, μετά η ανοικοδόμηση
Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες οι οποίες αντιτίθενται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της χώρας πριν αρχίσει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης «μακριά από τον Άσαντ», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.


«Πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος εμπρός είναι να αρχίσει μια πολιτική διαδικασία και να γίνει σαφές στους Ιρανούς, στους Ρώσους και στο καθεστώς Άσαντ ότι εμείς, η ομάδα των χωρών που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, δεν θα υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της Συρίας πριν να υπάρξει μια τέτοια διαδικασία και αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει η Απόφαση 2254 (σ.σ. του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), μια μετάβαση μακριά από τον Άσαντ», επέμεινε ο Τζόνσον.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από μια συνάντηση με τους ομολόγους του 14 χωρών που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ.
 zougla.gr
  19/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin