Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017

Ν. Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ακιντζί για δύο κράτη

ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, περί λύσης δύο κρατών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ωστόσο κάλεσε τον κ. Ακιντζί να αναλογιστεί «ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανά πάσα στιγμή, εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που αναφέρει στο πλαίσιό του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες .

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της λειτουργίας στον Άγιο Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση.
[naftemporiki.gr / ΑΜΠΕ]
 2/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin