Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Σαμοθράκη: Μάχη με το χρόνο για να καθαριστούν οι δρόμοι και το Κέντρο Υγείας

κατέβηκε το βουνό
Τρεις μέρες μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης, τα προβλήματα παραμένουν επιτακτικά και ειδικά στο Κέντρο Υγείας και στο οδικό δίκτυο του νησιού. Λάσπη, χώματα και πέτρες είναι αυτό που συναντά κανείς με το που θα φτάσει στη Χώρα Σαμοθράκης.


Οι καταστροφές, ειδικά στη Χώρα είναι ανυπολόγιστες, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, «κατέβηκε το βουνό». Ένας τοίχος του δημαρχείου έχει καταρρεύσει, ενώ οι λάσπες μπήκαν στο κτήριο και κατέστρεψαν όλη την υλικοτεχνική υποδομή.

Στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης απόλυτη καταστροφή έχει υποστεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, καθώς και η αποθήκη φαρμάκων από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «πολύ σοβαρές ζημιές υπέστη το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής, η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει  να κάνει απάντληση υδάτων. Το αποτέλεσμα ήταν  να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του στρατού, επιχειρούν στο νησί ώστε να κατορθώσουν να ανοίξουν οι δρόμοι, καθώς το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα.
 protothema.gr
 27/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin