Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως

Η τρίτη αξιολόγηση
Στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία και το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τις συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του χρέους.
«Θέλουμε το 2018 να αρχίσουν ουσιαστικές συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα και την αποσαφήνιση της ελάφρυνσης του χρέους, έχουμε κάθε κίνητρο να τελειώσουμε εγκαίρως την τρίτη αξιολόγηση» σημείωσε ο υπουργός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2018 και πρόσθεσε ότι «μεγάλο μέρος της συζήτησης για το χρέος στο νέο έτος θα αφορά πιο πολύ στην αποσαφήνιση του μηχανισμού -τον οποίο υποστήριξαν και οι Γάλλοι μαζί με εμάς- που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους σε συσχέτιση με την ανάπτυξη, η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως καθώς το ΔΝΤ έχει μπει στο πρόγραμμα, άρα δεν υπάρχει λόγος να βάλει νέα ζητήματα στο τραπέζι, επίσης δύσκολα νομοσχέδια δεν υπάρχουν στα προαπαιτούμενα και τέλος η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση έχει αυξηθεί πολύ, γεγονός που επιταχύνει τις διαδικασίες.
 [in.gr]
 30/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin