Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Η Κομισιόν αναθεωρεί τον Κώδικα Σένγκεν και επιτρέπει συνοριακούς ελέχγους

ζώνη Σέγκεν
Η Κομισιόν προτείνει την αναθεώρηση του συνοριακού κώδικα Σένγκεν με τρόπο που τα κράτη μέλη θα μπορούν να κλείνουν τα σύνορά τους σε περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων. Την ίδια ώρα προτείνει και την είσοδο στη ζώνη Σέγκεν για τρεις ακόμα χώρες, την Κροατία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων την οποία παρουσίασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, το Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει απόφαση για την έγκριση της προσχώρησης τους στο χώρο Σένγκεν και να άρει τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ αυτών των δύο κρατών μελών και των γειτόνων τους στην ΕΕ. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να υπερασπίζονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, και θα πρέπει, ως εκ τούτου, να γίνουν μέλη της εσωτερικής  ζώνης χωρίς σύνορα.

Επιπλέον η Κομισιόν προτείνει να προσαρμοστούν οι ισχύουσες προθεσμίες βάσει των άρθρων 25 και 27 του κώδικα συνόρων του Σένγκεν και να φθάσουν έως και ένα έτος (αντί των έξι μηνών που ισχύουν σήμερα), και παράλληλα να θεσπιστούν αυστηρότερες διαδικαστικές εγγυήσεις, μεταξύ των οποίων, αφενός, η υποχρέωση των κρατών μελών να αξιολογούν εάν υπάρχουν εναλλακτικά μέτρα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την απειλή που εντοπίζεται και, αφετέρου, η υποβολή αναλυτικής αξιολόγησης των κινδύνων.
 riknews.com.cy
 27/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin