Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

Ηγετική ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Τη γραφειοκρατία και την κακοδιαχείρηση που «πνίγουν» τα Ηνωμένα Έθνη επέκρινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ, απευθύνοντας έκκληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να αναδυθεί ο Οργανισμός σε μια ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη.


Περισσότερες από 120 χώρες είχαν προσκληθεί να παραστούν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αφού υπέγραψαν μια πολιτική διακήρυξη 10 σημείων, την οποία προωθούσαν οι ΗΠΑ, με την οποία δηλώνουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «να ξεκινήσει μια αποτελεσματική, βαρυσήμαντη μεταρρύθμιση».

Ο Τραμπ τόνισε ότι η γραφειοκρατία παρεμποδίζει το έργο του ΟΗΕ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Γκουτέρες. «Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη δεν έφτασαν στο πλήρες δυναμικό τους λόγω της γραφειοκρατίας και μιας κακής διαχείρισης. Ο ΟΗΕ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στους ανθρώπους του και λιγότερο στη γραφειοκρατία» είπε στη σύντομη ομιλία του.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι κάλεσε τις 67 χώρες που δεν υπέγραψαν τη διακήρυξη να το πράξουν ενώ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού υποσχέθηκε ότι ο ΟΗΕ «θα κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους και λιγότερα για τις διαδικασίες».
 in.gr
 18/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin