Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Φρένο στις αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μία νέα ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.


«Τώρα προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων» δήλωσε, στο ίδιο πλαίσιο, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων.

Άλλωστε, όπως εξήγησε η ίδια, η παραπάνω δέσμευση περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και στη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, παρά τις διαρροές περί «παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει εκφράσει επανειλημμένα την εκτίμηση περί πιθανής ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων από τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα».
 elzoni.gr
 6/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin