Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2017

Σε ισχύ συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας

συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς και συνολικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών (DCFTA).


Η Συμφωνία αποτελεί το κύριο εργαλείο για την προσέγγιση της Ουκρανίας προς την ΕΕ και προωθεί βαθύτερους πολιτικούς δεσμούς και ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς, καθώς και σεβασμό κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Η DCFTA παρέχει ένα πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό των εμπορικών σχέσεων και της οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας με το άνοιγμα των αγορών και την εναρμόνιση των νόμων, των προτύπων και των κανονισμών με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες.

Στη βάση της Συμφωνίας, "η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σταθερά την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας καθώς και τις συνεχείς και φιλόδοξες προσπάθειες των ουκρανικών αρχών για τη μεταρρύθμιση των θεσμών και της οικονομίας της χώρας, γεγονός που θα απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό της συμφωνίας σύνδεσης και θα φέρει οφέλη για τον ουκρανικό λαό".

Βάσει της Συμφωνίας Σύνδεσης, η Ουκρανία έχει δεσμευθεί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της χρηστής διακυβέρνησης, του εμπορίου και της αειφόρου ανάπτυξης...
 riknews.com.cy
 1/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin