Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

ΓΓ ΟΗΕ: Δεν επιρρίπτει ευθύνες στην έκθεση του για το Κυπριακό

Αντόνιο Γκουτέρες
Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για λύση του κυπριακού, αναφέρει στην έκθεση του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.


Ο κύριος Γκουτέρες σημειώνει ότι το κυπριακό έφτασε κοντά σε λύση, η οποία δεν επιτεύχθηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης από τα μέρη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Νέα Υόρκη Αποστόλη Ζουπανιώτη, ο Γενικός Γραμματέας τηρεί ισες αποστάσεις, δεν επιρρίπτει ευθύνες και λέει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών όταν το αποφασίσουν οι δύο πλευρές.

Στην έκθεση γίνεται καταγραφή όλης της πορείας της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τον Γενικό Γραμματέα να γράφει για την πρόοδο αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε κεφάλαιο.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάνει επίσης αναφορά στο πλαίσιο που κατέθεσε ο ίδιος στον Γκράν Μοντανά αλλά και στο άτυπο έγγραφο του, στο οποίο σημειώνει ότι είναι μη βιώσιμο το μονομερές δικαίωμα επέμβασης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, ο Γενικός Γραμματέας προτείνει την συνέχιση του έργου των τεχνικών επιτροπών όπως επίσης και την εφαρμογή περαιτέρω Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
 riknews.com.cy
 30/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin