Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017

Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας

στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας
Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε χθες Πέμπτη ότι θα παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς» τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που θα πραγματοποιήσει η Ρωσία στα ανατολικά σύνορά του σε μια εβδομάδα, και τα οποία καταδεικνύουν σύμφωνα με τη Γαλλία τη «στρατηγική εκφοβισμού» της Μόσχας.


Εδώ και μήνες, αυτή η επίδειξη δύναμης του ρωσικού στρατού με την κωδική ονομασία Zapad-2017 («Δύση-2017») αποτελεί το αντικείμενο εκτιμήσεων και φόβων στις Βαλτικές χώρες και στην Πολωνία, με ορισμένες να φθάνουν μέχρι του σημείου να προβλέπουν πως τα γυμνάσια θα χρησιμεύσουν για να καλύψουν μια εισβολή.

«Ανησυχούμε λόγω της φύσης της άσκησης αυτής και της έλλειψης διαφάνειας γύρω απ' αυτή», δήλωσε χθες ο εσθονός πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας, υποδεχόμενος τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Τάπα (βόρεια), σε μια στρατιωτική βάση όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες της Συμμαχίας.

Την Πέμπτη, στο περιθώριο μια συνάντησης της Ε.Ε. στο Ταλίν, η Γερμανίδα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κατήγγειλαν τα γυμνάσια αυτά.

Εκ μέρους των Ρώσων «είναι επίσης μια στρατηγική εκφοβισμού, δεν πρέπει να το κρύβουμε», δήλωσε η γαλλίδα Φλοράνς Παρλί.

Η γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η βούληση της Ρωσίας για μια «επίδειξη ισχύος».
 zougla.gr
8/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin