Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2017

Ιράν προς ΗΠΑ: Θα εγκαταλείψουμε τη συμφωνία για τα πυρηνικά αν αποχωρήσετε

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ
Νέα απάντηση δίνει η ιρανική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Τραμπ από τα Ηνωμένα Έθνη για συμφωνία «ντροπής» όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ στο καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα εγκαταλείψει τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αποχωρήσουν από αυτήν.

«Αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να αποχωρήσει από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, το Ιράν θα αποχωρήσει επίσης», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι αινιγματικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για παραμονή ή μη των ΗΠΑ στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, προκάλεσαν δειθνή ανησυχία. Στην πρώτη της αντίδραση η ιρανική πλευρά διεμήνυσε σε έντονο ύφος ότι θα αντιδράσει με «αποφασιστικότητα» σε οποιαδήποτε παραβίαση της συνθήκης.
 in.gr
 28/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin