Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017

Ν. Αναστασιάδης: Μεθοδευμένη επιδίωξη της Τουρκίας ο έλεγχος των Κατεχόμενων

ο πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι «ο πλήρης έλεγχος της κατεχόμενης Κύπρου αποτελεί μεθοδευμένη και στοχευμένη επιδίωξη της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα Κατεχόμενα, ο Κύπριος πρόεδρος διαμήνυσε ότι «αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε μόνο μετά το “ναυάγιο” του Κραν Μοντανά», καθώς «τα τζαμιά δεν χτίστηκαν εν μία νυκτί».

Σημειώνεται ότι στα Κατεχόμενα βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαμάχη για τον ιμάμη των Τουρκοκυπρίων, ο οποίος κρατήθηκε και ανακρίθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, αλλά και για τις συνεχείς προσπάθειες ελέγχου της παιδείας και εξισλαμισμού του πληθυσμού.

«Γι' αυτόν τον λόγο επιμένω πως η Κύπρος πρέπει να απεξαρτηθεί από όλα αυτά που αποτελούν βαρίδια και κωλύματα, στην προσπάθεια οι Κύπριοι να είναι αφέντες στον τόπο τους» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε, επίσης, ότι στη συνάντηση που θα έχει σε μερικές εβδομάδες, στη Νέα Υόρκη, με τον γ.γ. του ΟΗΕ, θα εκφράσει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι βασικές προϋποθέσεις για ένα κανονικό κράτος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντησή με τον επικεφαλής του ΟΗΕ και τον Μουσταφά Ακιντζί, απάντησε ότι «η οποιαδήποτε συνάντηση πρέπει να έχει έναν στόχο».

Κάτι τέτοιο, εξήγησε, δεν μπορεί να γίνει για εντυπωσιασμό ή για επικοινωνιακούς λόγους. «Εάν οι ελληνοκυπριακές θέσεις βρουν ανταπόκριση στην τουρκοκυπριακή πλευρά, τότε υπάρχει στο μέλλον η προοπτική» κατέληξε.
 [naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ]
10/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin