Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017

Γερμανοί πολιτικοί: Να σταματήσουν οι ενταξιακές της Τουρκίας

Γερμανοί πολιτικοί
Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας προκαλούν οι δύο προχθεσινές συλλήψεις από τις τουρκικές αρχές Γερμανών πολιτών στην Αττάλεια, που σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αποδίδονται «σε πολιτικούς λόγους».


Έντονες αντιδράσεις και στο γερμανικό πολιτικό κόσμο εναντίον της Τουρκίας. Σε προεκλογική της ομιλία, στην Νυρεμβέργη, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες πως θα υπάρξει αποφασιστική αντίδραση του Βερολίνου.

«Το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα, είναι ίσως αναγκαίο να σκεφθούμε ξανά τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας», είπε η κ. Μέρκελ.

Η ίδια πρόσθεσε πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πιστεύω πως είναι πρόσφορο να συνεχισθούν περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με την συμμετοχή της στην τελωνειακή ένωση».

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και υποψήφιος Καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς «πρέπει να σκεφθούμε την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία και να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με το θέμα αυτό. Πρέπει να υπάρξει ένα πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την τελωνειακή ένωση, ενώ πρέπει να σκεφθούμε και εάν θα πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ».

Ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ, μιλώντας στην εφημερίδα Μπιλντ, ανέφερε πως «κανείς πια δεν είναι ασφαλής στην Τουρκία. Ο Ερντογάν δεν είναι Πρόεδρος, αλλά απαγωγέας».

Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 12 Γερμανοί υπήκοοι, για «πολιτικούς λόγους», όπως αναφέρεται.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 2/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin