Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017

Υποχρεωτική στρατολόγηση πιλότων στην Τουρκία για να καλυφθούν τα κενά

στρατολόγηση πιλότων στην Τουρκία
Ένα πολυάσχολο καλοκαίρι για τους πιλότους του κρατικού αερομεταφορέα της Τουρκίας ολοκληρώθηκε και οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούσαν ένα ξεκούραστο φθινόπωρο.


Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τους Financial Times, υποχρέωσε λίγο πολύ όσους είχαν περάσει από την τουρκική πολεμική αεροπορία ή να εργαστούν και πάλι για αυτήν ή να χάσουν την άδεια πτήσεως, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν στο εξωτερικό.

Το διάταγμα αφορά ειδικότερα όσους πιλότους είχαν αποστρατευθεί από το 2012 και μετά κάνοντας χρήση του νόμου που προέβλεπε την αποστρατεία τους μετά από 13 ή 15 χρόνια υπηρεσίας, ανεβάζοντας το όριο αυτό στα 18 χρόνια.

Για όσους δεν συμμορφωθούν μέσα στην ασφυκτική προθεσμία των δυο εβδομάδων, η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας πιλότου, κάτι που θα αναγκάσει όσους δεν υπακούσουν, να αναγκασθούν να φύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας σε άλλη αεροπορική εταιρία.

Το πρόβλημα φυσικά είναι και ο μισθός καθώς από τις 8.000 δολάρια που είναι ο μισθός στην Αεροπορική εταιρία οι τούρκοι πιλότοι θα πρέπει να αρκεστούν σε μισθούς αρκετά μικρότερους από 4.000 δολάρια που είναι ο μισθός τους στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα πρέπει φυσικά να μετακινηθούν από την Κωσταντινούπολη και να εγκατασταθούν στην Ανατολή και στην Κεντρική Τουρκία που είναι οι μεγάλες στρατιωτικές βάσεις.
  [newsbeast.gr]
 15/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin