Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017

Μεγάλες εταιρείες καλούν τον Τραμπ να μην καταργήσει το πρόγραμμα για τους ανήλικους παράτυπους μετανάστες

πρόγραμμα για τους ανήλικους παράτυπους μετανάστες
Διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες δεκάδων αμερικανικών επιχειρήσεων, από την Amazon και την Apple μέχρι το Facebook, κάλεσαν την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην καταργήσει το πρόγραμμα που επιτρέπει σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους παράτυπους μετανάστες να παραμείνουν στη χώρα.

Σε μήνυμα που απευθύνεται στον πρόεδρο και στα κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος στο Κογκρέσο, οι εταιρείες, όπως οι Cisco, eBay, General Motors και Microsoft, προειδοποιούν για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η αμφισβήτηση του καθεστώτος περίπου 800.000 νέων ανθρώπων.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε νωρίτερα ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για το μέλλον αυτού του προγράμματος, του αποκαλούμενου DACA (διάταγμα για τη μη απέλαση μεταναστών που όταν έφτασαν στις ΗΠΑ ήταν κάτω των 16 ετών). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόστηκε το 2012 από τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
 zougla.gr
2/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin