Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Σουλτς: Δέχομαι την Μέρκελ στην κυβέρνησή μου

Μάρτιν Σουλτς
Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμανίζεται ο Μάρτιν Σουλτς εν όψει των γερμανικών εκλογών.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα στο Βερολίνο ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για τους όρους που βάζει το κόμμα του προκειμένου να μετάσχει εκ νέου σε έναν «μεγάλο συνασπισμό»: «Αγωνίζομαι να γίνω καγκελάριος. Κι αν η κ. Μέρκελ θέλει να μετάσχει στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη ως αντικαγκελάριος.»

Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν επιζητούν μια νέα συγκυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς περίπου δύο εβδομάδες πριν οι Γερμανοί πάνε στις κάλπες. «Όποιος θέλει να ξεφορτωθεί την Μέρκελ πρέπει να ψηφίσει Σουλτς, να ψηφίσει SPD. Αυτό είναι εντελώς ξεκάθαρο», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις.

«Σε ό,τι με αφορά μπορείτε να δημοσιεύετε όσες δημοσκοπήσεις θέλετε, να βάζετε συνταγές για μπισκότα της μανούλας στην πρώτη σελίδα. Μου είναι παντελώς αδιάφορο. Εγώ μάχομαι για τις πεποιθήσεις μου», είπε ο Σουλτς.

Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν στο κόμμα του από 21%-25%, αφαιρώντας του έτσι κάθε πιθανότητα να γίνει καγκελάριος στη θέση της Άνγκελα Μέρκελ, αφού ακόμη κι αν οι Σοσιαλδημοκράτες συμμαχήσουν με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους, ή με την Αριστερά και τους Πράσινους δεν πιάνουν τα ποσοστά που είναι αναγκαία για μια κυβερνητική πλειοψηφία.
 elzoni.gr
12/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin