Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2017

Μακάρι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η λύση είναι προς όφελος της: πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως η Τουρκία αντιληφθεί ότι η λύση του Κυπριακού είναι και προς το δικό της όφελος και να αλλάξει τη στάση της.


Σε ομιλία στο συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως όραμά του είναι οι πολίτες του τόπου να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας και όχι σύγκρουσης, μέσα από μια λύση του Κυπριακού, που να συνάδει με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, για ένα κράτος απαλλαγμένο από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις και τον παράνομο κατοχικό στρατό.

Ανέφερε πως ο στόχος είναι μια λύση για διαρκή ειρήνη και σταθερότητα χωρίς διχαστικά στοιχεία και με αμοιβαίο σεβασμό. Αυτό, υπέδειξε, θα γίνει κατορθωτό εάν και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία συνειδητοποιήσουν πως έχουν όλοι οι πολίτες του κράτους να ζήσουν ανεξάρτητοι, εντός ενός κράτους που θα χαρακτηρίζεται από ομαλότητα.

Ανέφερε, ακόμη, πως τα όποια προβλήματα στην Κύπρο έχουν την πηγή τους στη Συνθήκη Εγγυήσεων. Διότι, όπως είπε, καμιά εγγυήτρια χώρα δεν παρέλειπε να παρεμβαίνει. Μετά το '74 η Ελλαδα, υπέδειξε, επιτέλους αντιλήφθηκε και σεβάστηκε την ανεξαρτησία της Κύπρου, αλλά η Τουρκία επιμένει μέχρι και σήμερα, εκτός από την κατοχή της μισής πατριδας, να θέλει να ελέγχει όλο το κράτος.
 riknews.com.cy
9/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin