Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Προειδοποιήσεις Sigmar Gabriel για κίνδυνο "πυρηνικού πολέμου"

δεν πρέπει "να αντιδρούμε στις απειλές της Β.Κορέας με την ίδια, επιθετική ρητορική"
Γερμανική παρέμβαση για Β.Κορέα: Ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, το βράδυ της Τετάρτης, προειδοποιεί για πιθανό ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου. "Αυτοσυγκράτηση" είχε ζητήσει νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου.


Από το Έντεμπε στη μακρινή Ουγκάντα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προέβη σε δηλώσεις ενδεικτικές της ανησυχίας που προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας:

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο Γκάμπριελ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, "όπως συνέβη και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, να βαδίσουμε ως υπνοβάτες σε έναν πόλεμο, μόνο που αυτή τη φορά ο πόλεμος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμη και με πυρηνικά όπλα".


  • Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι δεν πρέπει "να αντιδρούμε στις απειλές της Β.Κορέας με την ίδια, επιθετική ρητορική".  


Νωρίτερα στο Βερολίνο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ είχε απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση. "Η κατάσταση είναι πραγματικά σοβαρή. Η κλαγγή των όπλων σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει από δω και πέρα" προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.
 DW/capital.gr
 9/8/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin