Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Μόσχα και Reuters ερίζουν για το πόσοι ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώνονται στη Συρία

Ρώσοι στρατιώτες ΣΥΡΙΑ
Μετά από ρεπορτάζ του, βάσει έρευνας σε συγγενείς νεκρών στη Ρωσία, το βρετανικό πρακτορείο Reuters υποστηρίζει πως φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί στην επέμβαση στη Συρία -δηλαδή αρκετοί παραπάνω από όσους έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Η Μόσχα αντέδρασε απορρίπτοντας το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος».


«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Reuters επιχειρεί να δυσφημίσει με κάθε τρόπο τη (στρατιωτική) επιχείρηση της Ρωσίας που στοχεύει στην καταστροφή των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και την επιστροφή της ειρήνης στη Συρία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο βασίζεται σε αναφορές από τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, αλλά και σε δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, υποστηρίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες και ιδιώτες φρουροί ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του έτους στη Συρία είναι τουλάχιστον 40, αριθμός πολύ υψηλότερος από αυτόν που έχει ανακοινωθεί από επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, φέτος έχουν σκοτωθεί σε μάχες στη Συρία μόνο δέκα Ρώσοι στρατιώτες...
 in.gr/ΑΠΕ
2/8/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin