Σάββατο, Αυγούστου 26, 2017

Να θέσουμε διορία στον πρόεδρο Ερντογάν : Martin Schulz

Martin Schulz
Στη διένεξη Γερμανίας-Τουρκίας για την κράτηση γερμανών πολιτών, όπως ο ακτιβιστής Πέτερ Στόιτντερ και ο ανταποκριτής της εφημερίδας Die Welt Ντένις Γιουτζέλ, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς ζητά να δοθεί στην Τουρκία διορία για την απελευθέρωσή τους.


Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post του Σαββάτου ο Μάρτιν Σουλτς τονίζει: «Η σημαντικότερη δίοδος του Τ. Ερντογάν προς την ΕΕ περνά από την Τελωνειακή Ένωση, που διευκολύνει την πρόσβαση της τουρκικής οικονομίας στην ενιαία αγορά. Θα έπρεπε να θέσουμε διορία στον τούρκο πρόεδρο. Σε περίπτωση που ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει άμεσα ελεύθερους τους γερμανούς κρατουμένους, η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης. Η διακοπή θα έπληττε βέβαια σκληρά την Τουρκία ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών ζητώντας επιπλέον και το πάγωμα της βοήθειας που λαμβάνει η Άγκυρα από την ΕΕ ως υποψήφιο προς ένταξη μέλος.
 protothema.gr
26/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin